woensdag 22 februari 2017

Varkens-Rollade in crockpot/slowcooker

Ik heb een varkensrollade van ongeveer 1 kilo.
Kruiden met zout en peper of vleeskruidenmix.
Even bruin braden in de braadpan in ongeveer 50 gr. Boter.
In de slowcooker 300 gram uiringen rauw...en alvast op hoogste stand zetten.
Als rollade bruin is insmeren met
* keuze 1   pesto
* keuze 2   mix van tijm basilicum en bieslook en beetje olie
En leg deze dan bovenop de uien in de slowcooker.
*keuze om eventueel nu ook 8 of 10 gehalveerde cherry tomaatjes toe te voegen.

De braadboter warm houden...ongeveer 250 ml heet water erbij voegen en een rundvleesbouillonblokje...
Wacht tot alles is opgelost en giet dit dan over de rollade...
Deksel erop en wachtten...
Totdat de kern themperatuur 65 tot 70 graden is...dan is de rollade klaar.
Dat komt bij mij neer op ongeveer anderhalf uur.
Is per slowcooker verschillend.
Een kernthermometer is super handig!!
Koop zo'n ding!

Als je in plaats van in de slowcooker de heteluchtoven wilt gebruiken.
Vervang dan *slowcooker* in bovenstaande handelingen in *braadslee*...
En plaats de rollade ongeveer 45 minuten op 170°C...
Ook tot kerntemperatuur 65-70°C.
In de oven wel heeeeel belangrijk om geregeld het braadvocht opnieuw over de rollade te gieten. Anders droogt deze uit.