maandag 6 februari 2017

gehakt broodje of stokbrood

gebruik een "afbak" stokbrood of pistoletjes (niet eerst bakken! )

snij schuin vanaf de bovenkant het "hart"eruit.

mix 500 gram half om half gehakt met een zakje Honig "franse uienesoep".  of gehaktkruiden als dat de voorkeur heeft.
Voeg ook 1 ei toe en kneed het goed door elkaar.

Vul de broodjes ruim met dit gehakt mengsel.
Omwikkel de broodjes met ontbijt of katenspek.

Verpak ze nu in aluminiumfolie...
broodje in de midden van een vel dat in totaal 3x de lengte heeft van het broodje.
Vouw links en rechts over het broodje en vouw daarna de voorkant en achterkant rond.

Dit gaat voor 45 minuten in de oven op 200 graden Celsius.

De stukjes uitgesneden brood verkruimelen besprenkelen met olijfolie en even bruin bakken...dit kan ernaast!

Serveer met een salade of met een aardappel/ei pannenkoek.