maandag 6 februari 2017

Aardappel/ei pannenkoek

Snij van ongekookte aardappels plakjes van 2 mm dik ongeveer.
Laat deze plakjes even een uurtje in koud water staan, spoel ze dan af en droog ze af.

Een paar druppels olijfolie, verhitten, in een kleine braadpan en leg deze plakjes aardappel als een bloem, iets overlappend, op de bodem van de pan. ( in een cirkel buitenkant beginnen en dan zo rond totdat de hele bodem bedekt is.)

Strooi hierop een beetje geraspte kaas.
Een schep tomatensaus een beetje verdelen hierover..( mag pasta saus zijn of ook gewoon ketchup)
Weer een beetje geraspte kaas.
Breek hier bovenop een eitje...breek het eitje en laat het heel langzaam uit de schaal zakken zodat het mooi in de midden blijft liggen.

Nu een deksel op de pan....vuur op ongeveer half hoog  en ongeveer 5 minuten wachten tot dat het ei goed gestolten is ( het witte deel in iedergeval)
Probeer dan met een mooie schuifbeweging het hele "pannenkoekje" zo op het bord te laten glijden, een beetje helpen met een spatel is soms nodig.

Serveer er een gehaktbroodje bij of een salade.