woensdag 5 oktober 2016

Mexicaanse casserole (Nick Lamberink)

Bij deze ovenschotel kun je je eigen ingrediënten toevoegen...eventueel restjes.

Bak 3 kipfilet gaar zonder kruiden.  Snijd ze in reepjes en bak nog even opnieuw. In wok, fruit ondertussen een gesnipperd uitje. Voeg daarbij flinke handvol hamblokjes. Handvol taugé  een blikje maïs en een blikje red kidneybeans. Verwarm dit door en door.
Voeg de taco kruiden toe.
Als dit goed is ingetrokken voeg dan de kipreepjes toe.
5 minuten roeren en inhoud van potje salsa erbij.  Evt peper en zout naar smaak erbij.
Gebruik platte ovenschaal en begin met laagje kipmix...
Dan met een  wrap(s) afdekken.
Weer laagje mix....
Beetje zure room....
Laagje geraspte kaas.
En zo 3 laagjes maken...  net zoals lasagne.
Eindig met geraspte kaas.

De restjes van de wraps die je op maat moest snijden voor de ovenschotel aan kleine snippertjes snijden en er overheen strooien.

Zet de ovenschotel 30-45 minuten in de oven op 200-220 °C.
Alles is al gaar...  eigenlijk tot de kaas goed gesmolten is,  is al voldoende.

Overdag klaarmaken.....  en 's avonds pas eten (opwarmen)  kan prima!!

Met dank aan mijn nichtje Diane Lamberink voor het 1e recept- idee en Nick Lamberink voor zijn variaties daarop 👍