maandag 24 oktober 2016

Botercreme

Heerlijk vulling voor een taartlaag, of als toefjes op een cupcake/taart, maar ook om je taart aan de buitenkant mee af te smeren.
Hier wordt het ook gebruikt om eierkoeken mee te besmeren.
Evt wafels ermee besmeren met daarna een jam erover...zo lijkt het alsof je altijd in " no time"  gebak kunt maken😉
Er zijn meerdere recepten voor,  ik deel het recept dat ik in de loop van tijd zelf het prettigste vind werken...en smaken!

Reinig eerst je kom en garde met citoensap, om vetvrij te maken.
250 gr. Poedersuiker
250 gr. Ongezouten roomboter.
2 eetlepels water  (heet)

Zorg dat de boter op kamertemperatuur  is.
Meng het met de mixer tot een mooie smeuïge egale massa.
Zeef de poedersuiker erdoor beetje bij beetje.
Voeg dan de 2 eetlepels heet water toe druppels gewijs.
Mix nog 10 minuten.!!!!

Tip:
1. Scheutje Amaretto erdoor
2. Verkruimelde bostognes erdoor

Variatie:
250 gr. Roomboter 60 gr. Poedersuiker en 250 gr. Banketbakkersroom.