vrijdag 11 november 2016

Babi pangang (met bami)

Babi pangang;
800 gr tot 1 kg. Varkenslappen
Voor marinade
1/2 fijn gesn. Ui
1 el knoflookpoeder
3 tl gemberpoeder
2 el Arachideolie
5 el ketjap manis
Hamlappen marineren en 1 nacht in laten trekken.
Vlees droog deppen met keukenpapier.
Oven op 225°C.
Hamlappen op een rooster leggen met daaronder een "lekschaal"  of bakpapier.
15 minuten. Maar halverwege wel keertje draaien.
Als klaar is en schuine repen snijden.

Voor de saus
4 dl water
1 tl sambal (oetlek=pittig manis=zoet)
Scheutje citroensap
4 el bruin basterd
2 el gembersiroop
1 tl knoflookpoeder
5 el ketchup
*evt beetje maïzena papje om saus te verdikken.
Alles mengen en aan kook brengen maak evt dikker met maïzena.
Giet saus over de vlees reepjes.

In plaats van de hamlappen???
Neem ik ook wel eens 8 schouderkarbonades.
Deze doe ik in een pan/slowcooker met bodempje water en
1 el 5-Spice kruiden
Scheut sojasaus
1el bruin suiker
1 tl gemberpoeder
1 tl knoflookpoeder

En dit aan de kook brengen op laag vuur 45 minuten zachtjes laten koken.
Dan droog deppen, botten verwijderen.
In braadpan beetje arachideolie verhitten en een korstje aan de karbonade maken.
Snij dan in reepjes en voeg toe aan de saus (zoals hierboven)
Je kunt van het kookvocht van het vlees ook de saus maken...meet hoeveel je hebt en vul aan met water.

Flesje pangangsaus van de xenos met een pakje pangangsaus van conimex doet het als saus ook prima!

Eitje en bami erbij....HEEEEERLIJK!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten