woensdag 3 mei 2017

Bloemkoolschotel met ballen

Snij een bloemkool aan roosjes en kook deze. (Kookvocht bewaren)
400 gr. Snijbonen aan stukjes en koken (kookvocht bewaren)
600 gr. Krieltjes bakken.
Gehakt kruiden en balletjes maken.
Braad deze gaar in de pan.
(Kant en klare balletjes mag natuurlijk ook)
30 gr. Boter smelten in pannetje
30 gr. Bloem bijvoegen goed roeren.
350 ml van het kookvocht met kleine scheutjes tegelijk bijvoegen en blijven roeren. Evt zout en peper erbij.
Als het een mooie gladde saus is dan 100 gr. Geraspte kaas toevoegen.

Neem een ovenschaal en bouw deze in laagjes op.
1. De helft van de balletjes gehakt
2. De krieltjes
3. De bonen en de bloemkool
4. De andere helt van de balletjes
5. 2 handen vol cashewnoten eeover strooien.
6. Verdeel nu de kaassaus erover.

Oven op 200 graden. ..  15 minuten.