dinsdag 18 april 2017

Taartje als gebakken ei

Voor bij de koffie met Pasen wilde ik graag iets toepasselijks maken.
Maar ook niet te ingewikkeld of iets wat van te voren veel koelkastruimte in beslag zou nemen. Die ruimte ben ik namelijk wel nodig voor andere dingen.

Ik heb kant en klare bodempjes gekocht bij de supermarkt. Er zijn verschillende. (Zie foto's)

Een flinke spuitzak vol slagroom gemaakt. (Bak met slagroom en met lepel decoreren kan ook prima hoor)
Wel belangrijk STEVIGE slagroom.
Gebruik klopfix of een flinke lepel mascarpone voor de stevigheid.
Voeg vanillesuiker toe indien gewenst tijdens het kloppen.

Spuit of schep flinke lepel op elk bodempje...bodem bedekkend.
En leg een halve abrikoos, of als je ze kunt vinden een halve perzik van een kleine diameter in het midden.
En je hebt een "gebakken ei" taartje.

Tip...onder de slagroom eerst nog een schepje abrikozenjam over de bodem verdelen.

Succes verzekerd.