maandag 3 april 2017

Eiersalade

Ei Salade
Als u bijvoorbeeld net als mij, na de Pasen, ook altijd nog zoveel eieren over hebt is het misschien een idee om daar een heerlijke eiersalade van te maken.
Recept 1
4 hardgekookte eieren
1 gesnipperde ui
1 kneepje citroensap
4 eetlepels mayonaise
snufje verse dille
Alles klein snijden en mengen/husselen. Daarna peper, zout, mosterd, en kerrie toevoegen in kleine beetjes en blijven proeven tot het naar wens is.
Recept 2
6 hardgekookte eieren
10 cm bleekselderijstengel gesnipperd
half sjalotje fijngehakt
3 eetlepels verse bieslooksnippers
2 eetlepels mayonaise
zout en peper naar smaak
Tips
Klein scheutje worchestershire saus voor wie van pittig houdt.
Mayonaise vervangen door yogonaise voor wie op dieet is.
Voor een zoete variatie zoetstof toevoegen.
Eiersalade altijd minimaal 1 uur in de koelkast zetten voor gebruik (steviger)
Gebruik Eiersalade in plaats van boter op uw bolletje met kaas of ham.