vrijdag 11 mei 2018

Kedgeree met bloemkoolrijst en makreel (of kip)

Dit gerecht kan met makreel (2 blikjes) of kip gekookt of gebakken (300 gram)

Nodig:
2 el arachideolie
1 el garam masala 'specerijmelange'
200 gr gele rijst
30 gr. Verse peterselie
1 kipbouillionblokje
400 gr diepvries doperwten
400 gr bloemkoolrijst
4 eieren gekookt in partjes
2 blikjes makreelfilet in zonnebloemolie (á 125 gr per stuk)
250 gr cherrytomaatjes in partjes

Kook de rijst
Verhit de olie en de garam masala 2 minuut op hoog vuur.
Voeg de rijst erbij en bak nog 1 minuut mee

Snipper de peterselie
En voeg de helft bij de rijst.
Los kipbouillionblokje op in 500 ml heet water en voeg dit ook toe
Goed doorscheppen...
Deksel op de pan en laag vuur 8 minuut laten garen.
Voeg doperwten en bloemkoolrijst
toe en schep geregeld door ...4 minuten
Haal van het vuur en schep de tomaatpartjes erdoor.

Makreel uit laten lekken en uit elkaar trekken met 2 vorken.

Maak schaal of borden als volgt klaar.

Rijst'mengsel'  in de schaal of bord
Verdeel de partjes eieren erover
Dan de resterende pererselie erover
En maak een baantje erover van de makreelfilet stukjes

Naar smaak ieder zout en peper toevoegen.

Eet smakelijk