woensdag 23 mei 2018

Aspergesoep van schillen

Bewaar alle schillen en de "kontjes" van de asperges.
Bewaar ook het kookvocht waarin de asperges zijn gekookt.

Neem 1,5 liter van het kookvocht van de asperges en voeg de schillen en de kontjes toe en breng aan de kook voor 30 minuten.
Giet door een vergiet om de schillen ed eruit te zeven. .. kookvocht opvangen!!

Neem 45 gram boter en smelt dit in een pan  (niet bruin laten worden)
Voeg 45 gram bloem toe en blijf druk roeren totdat alles gemengd is. Het kookvocht giet je onder flink roeren bij kleine beetjes  tegelijk  bij de "roux  (boter/bloem mengsel)...

Wacht tot de soep gebonden is..
Voeg dan nog handjevol hamblokjes toe en zout naar smaak.  Beetje nootmuskaat en scheutje kookroom of vloeibare slagroom.
Scheutje citroensap erbij...
Bieslook erdoor
Klaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten