dinsdag 24 januari 2017

Bitterkoekjescake

Bij ons in Lutten is er elke jaar een Feestweek. En één van de meest snelst uitverkochte avonden is
"Lutten-culinair".
Hiervoor maak al al vanaf het begin van dit concept het dessert.
VOOR 250 PERSONEN!😉😎
In 2017 is het thema..
Oud-Amsterdam en het dessert is "spacecake"...  oftewel gewoon bitterkoekjescake opgemaakt als spacecake!

Hier het recept.

150 gr. Zelfrijzend bakmeel
125 gr. Roomboter
100 gr. Witte basterdsuiker
1/2 zakje vanillesuiker
3 eieren (m)
1 theel. Citroensap
Snufje zout
En ongeveer 20 mini bitterkoekjes
Of 10 gewone aan stukjes (ook zelf te bakken maar ook kant en klaar vast te koop)

Voor spacecake detail... groene fondant om met een cookie-cutter wietbladen uit te steken.😉
En poedersuiker om iets anders te suggereren.😉

Alle ingrediënten op kamertemperatuur is belangrijk!
Mix alles behalve de bitterkoekjes tot een luchtig beslag.
Schep de bitterkoekjes erdoor met een lepel.
Vul de ingespoten cakevorm met het beslag.
Oven voorverwarmen op 155°C
Cake erin voor 50 minuten.

Serveer met  (fondant)-wietblad, bestrooi met poedersuiker of maak een lijntje en een flinke toef slagroom.

leuk op elk feestje!