maandag 5 september 2016

Preitaart 8 personen

500-600 gr. Gesneden prei
150 gr. stukjes spek
200 gr. Gehakt
Bekertje crème fraiche 200 ml
2-3 eieren
Pakje bladerdeeg

Gerasptekaas en maizena 

Bak in grote pan de spekstukjes krokant en laat dit uitlekken. Bak daarna het gehakt rul en bruin. Voeg beide samen in de pan en voeg de prei toe.
Bak dit even mee totdat het iets geslonken is.
Laat dan alles samen een kwartiertje uitlekken en afkoelen in een vergiet.
Ondertussen kun je het bakblik bekleden met het bladerdeeg. Niet alleen de bodem bedekken maar ook de zijkanten.
Ik laat het vaak nog wat oversteken zodat ik het om kan "flapppen" als een soort "buitenranddeksel".
Bestrooi dit met een beetje paneermeel.
Vul het bakblik met het vlees-preimengsel.
Men dan de crème fraiche met de eieren en een eetlepel maizena tot een egaal papje. En verdeel dit over de preitaart. Dit zakt er vanzelf doorheen.
Strooi eventueel nog geraspte kaas erover heen en zet het dan 40 minuten op 200°C in de oven.
Als het een beetje afgekoeld is kun je het beter snijden. En even opwarmen in de magnetron voor een wat latere eter is geen enkel probleem.