woensdag 7 september 2016

Boerenkoolstampot "speciaal"

Kook de aardappels gaar
Stamp de gekookte boerenkool erdoor
Voeg de speciale kruiden toe of alleen peper en zout.
Een beetje jus als je nog hebt en verhit door en door.
Open de verpakking van de rookworst en snijd voor zover dat mogelijk is 2 rechte stukken worst af.
Snij deze tot de helft in in de lengte.
(Zoals een frikandel speciaal)
Vul de de inkeping met zoveel mogelijk stampot boerenkool.
En zet dit apart.
Kook per persoon 1 ei en snij deze doormidden ...wentel deze helften om en om in 1. Bloem 2. Geklutst ei. 3. Paneermeel.
Als het lukt die dit dan 2x.
Frituur dit ei in een klein pannetje met 4 cm olie ongeveer. Eventeel een keer draaien. Totdat ze mooi bruin zijn. Schep ze er voorzichtig met een lepel uit.
Warm de "speciaal" vlak voor serveren op in de magnetron en plaats dan 2 halve eieren naast de speciaal op het bord.
Zigzag over de speciaal een spoortje mayonaise en we kunnen eten!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten