zondag 17 juli 2016

Broodkrans "kliekjes"

Blik met croissandeeg (#aldi)
Allerleisoorten restjes van vlees aardappel, pasta's enzovoort.
Kaas plakjes
Paprikareepjes (pot of vers) (#jumbo) heb ik altijd op voorraad....zoooo handig!
E.v.t. zout en peper.
Het ligt een beetje aan de pittigheid van de restjes hoeveel zout en peper je wilt gebruiken. Plakjes salami vleeswaren zijn ook superhandig voor pittigeffect!
Rol het croissandeeg uit. 6 punten verdelen over een pizzabakblik of ronde ovenschaal.
Met het brede stuk in het blik en laat de punten buiten het blik hangen. Zie foto.
Zodat in het blik alleen de buitenrand bedekt is met een gat in het midden.
De rand is de plek die belegt gaat worden met de restjes. 
1e pasta of aardappels of.....of niet 
2e rondom niet te zuinig plakjes kaas
3e iets van vlees....
4e Paprikareepjes of tauge  of courgette of......
Zie foto
Als de bekleding klaar is de punten er over heen klappen richting het midden en druk deze een beetje weer onder de rand in het blik. 
Krans is een feit!
Besmeer met een geklutst  ei het deeg.
En gebruik het overige eimengsel om in de  ruimtes tussen de punten iets te laten lopen (plakt alles mooi aan elkaaršŸ˜‰)
CombinatieideeĆ«n  bami met kipsate  / opgebakken aardappels met groente en spekreepjes of stukje vlees / pasta bolognaise /  pizzarestjes in kleine blokjes snijden / gebakken vis / enzovoort. ..
(Hetelucht)Oven op 200°C voorverwarmen en 18 minuten afbakken.
Uit de oven 10 minuten laten afkoelen.  
Foto eindproduct op het nippertje gemaakt... deze was al weer op voordat ik het in de gaten had.šŸ˜‚ 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten