dinsdag 19 juli 2016

Witlofschotel

500 gram kruimige aardappels
Witlof ongeveer 3 middelgrote
Plakken ham
Bekertje creme fraiche
Bieslook
Zout en peper
Geraspte kaas
Boter 25 gr.

*Aardappels gaarkoken en stampen
*Creme fraiche erdoor scheppen
*Zout-peper en boter toevoegen en alles mengen
*Bieslook erdoorscheppen
*Verdeel over bodem van ovenschaal
ik gebruik hier een pizza of taartbodem bakblik maar het kan natuurlijk in elke ovenschaal die je in huis hebt.

*Witlof halveren en onderkant eraf halen
*Witlof in ruim water ongeveer 3 minuten koken
*Goed uit laten lekken
*Elke halve witlof in plak ham rollen (als halve witlof te veel is voor het plakje ham, dan portie witlof gewoon kleiner maken.
*Leg ze naast elkaar (of kloksgewijs zoals ik heb gedaan) op het aardappelmengsel.
*Strooi geraspte kaas erover ( of in hele kleine stukjes gesneden kaas mag ook) en peterselie erover.

*Oven voorverwarmen op 200 graden Celcius
*Ovenschotel ongeveer 30 minuten in het midden plaatsen.

Als er na 30 minuten nog geen mooi korstje op zit, zet dan de schaal nog een paar minuutjes onder de grill.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten