donderdag 23 augustus 2018

tagliatelle met spinazie, garnalen en knoflook

kook de pasta (hoeft geen tagliatelle te zijn) gaar

bak in 2 eetlepels olijfolie
   *bak champignons (in vieren gesneden)

    *1 ui gesnipperd
na 4 minuten voeg hier 400 gram verse bladspinazie aan toe en bak dit mee totdat het geslonken is.zet dit even apart.


*bak een zak garnalen 400 gram (jumbo) gaar met uipoeder paprika poeder zout en peper, koop je knoflook garnalen dan kun je de kruiden achterwege laten, die zijn al zoutig van zichzelf.


voeg de garnalen en het spinazie mengsel samen.

Voeg hier de gekookte pasta aan toe en meng alles goed door elkaar.
Zet hittebron op warmhoud stand.

maak een roux van:
50 gram boter en 45 gram bloem
voeg 500 ml kippenbouillon ( ongeveer 2 blokjes dus) langzaam toe totdat het geheel mooi gebonden is.
voeg hier 200 ml zure room en 200 ml crème fraîche aan toe en meng alles goed door.

als je al dat gedoe van een roux maken niet wil, er zijn  van Knorr en Honig pakjes te koop met tagliatelle roomsaus die ook heel lekker zijn.




Nu is het afhankelijk van wat je zelf gewend bent en wat voor jullie het beste werkt...

*ik zet gewoon zout en peper op tafel zodat iedereen dat naar eigen smaak kan toevoegen
maar je kunt het ook alvast door de roux mengen
*je kunt de roux door de pasta scheppen... maar ook de roux in een apart pannetje serveren.
*Parmezaanse

kaas eroverheen strooien voor de liefhebbers