donderdag 23 augustus 2018

Kaiser-gehaktbroodjes

250 gram gehakt voor 4 broodjes
1 rode paprika
1 gesnipperde ui
2 teentjes knoflook
1/2 tl komijn
1 tl chiliflakes
geraspte kaas
zout en peper
*oven voorverwarmen op 200 graden C.

Fruit de ui en de knoflook
gehakt er bij in en rul braden
op smaak maken met de specerijen
paprika in blokjes snijden en toevoegen

Snij de kapjes van de kaiserbroodjes of ( ik gebruik de broodjes van de aldi die nog afgebakken moeten worden)
Met een vorkje hol ik de bolletjes uit, pas op dat je niet door de bodem heen prikt.
en verdeel ze over de bakplaat

Vul de broodjes ruim met het gehaktmengsel (vulling ook goed aandrukken)
strooi ruim geraspte kaas erover
en prik met een coctailprikker het kapje van het bolletje er eventueel schuin als een half open dekseltje er boven op. ( als de kaas in de oven is gesmolten blijft het kapje vanzelf vast zitten dan kan het prikkertje er weer uit)

bestrijk de bolletjes aan de buitenkant met een beetje eigeel ( ook het kapje)

plaatse de bakplaat met de broodjes in de oven op 200 graden voor ongeveer 10 minuten.

tips
*serveer met een frisse rauwkostsalade
*serveer met een paar gebakken krulfrieten
*de kruimels die uit de broodjes komen bakken met een beetje peper en olijfolie totdat ze mooi bruin en krokant zijn en ernaast serveren.