woensdag 25 april 2018

Mexicaanse ovenschotel

1 ui
3 teentjes knoflook
Halve/hele rode peper
1 groene paprika
1 rode paprika
2 tomaat
1 zakje fajita kruiden ( of andere mexicaanse kruiden)
400 gr gehakt
400 gr (1 blik) kidney bonen afgespoeld en uitgelekt
400 gr ( 1 blik) zwarte bonen
Afgespoeld en uitgelekt
150 gr mais uitgelekt
125 gr creme fraîche
2 volle eetlepels ketchup
Tacochips naturel (dorito's)
150 gr. Geraspte kaas

Olijfolie om in te bakken
Zwarte peper en zeezout naar smaak.
Oven voorverwarmen op 200°C.

Ui, knoflook en peper fijnhakken met hakmolen

Paprika en tomaat in kleine blokjes snijden

In hapjespan uimengsel in 2 minuut fruiten
Mexicaanse kruiden erbij en 2 minuut meebakken
Gehakt erbij en rul bakken tot gaar is.
Paprika erbij en 2 minuut doorbakken.

Vuur half hoog zetten.
Tomaat, bonen en maïs door het gehakt scheppen.
Creme fraîche en ketchup doorheen mengen.
2 minuut door verwarmen. .. proef of het nog peper en zout nodig heeft en voeg dit evt toe (chilipoeder kan ook)

Schep alles in een ovenschaal.
Steek speels tacochips rechtop erin.
Verdeel de geraspte kaas  erover.

35 minuut op 200°C in de oven.

Serveren met frisse salade en guacamole