woensdag 18 april 2018

Gevulde Aardappel bommen

Gesnipperde ui bruin fruiten in 1 eetl olijfolie
500 gr. Rundergehakt erbij met
1 eetl. Zout
1/2 theel peper
1/2 theel knoflookpoeder
Mengen en bruin bakken.
2 flinke handenvol bladspinazie bijin.
Wachten tot geslonken is dan warmtebron uit.

5 grote aardappels schillen en daarna raspen.
In een theedoek alle vocht eruit knijpen.
Schud uit in grote schaal en voeg toe:
1 ei
1 theel zout
1/2 theel peper
1 theel uipoeder
1 theel knoflookpoeder
Handvol geraspte parmezaanse kaas           (italiaanse kaas =prima)

Mengen.

Neem een dessertschaaltje en leg hier kruislings over elkaar 2 lagen huishoudfolie en duw het midden  in het kommetje.

Verdeel het aardappelmengsel over 4 bakjes en duw per bakje het mengsel tegen de kant op...zo hoog mogelijk zonder gaatjes ertussen.

Plaats onderin een plakje cheddarkaas.
Verdeel dan het gehaktmengsel in de 4 bakjes waar het aardappelmengsel al in zit.

Pak dan de folie aan 4 punten op zo kort mogelijk boven het bakje en trek het eruit. Voeg de punten samen en draai eraan totdat je een strakke 'bom' krijgt.

Leg de ballen voor 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

Verwarm de oven voor op 190°C
En plaats de ballen zonder de folie op een bakplaat.
Strooi als je wil nog een beetje geraspte kaas erover en een beetje onderaan tegen de 'bommen' waar ze contact maken met de bakplaat.

Plaats 35 minuten op 190°C in de oven.
Serveer met flinke schep zigeunersaus of champignonsaus.
Strooi een beetje peterselie of gesnipperde blaadjes spinazie bovenop voor hoofdzakelijk "the looks"