donderdag 15 maart 2018

Truckersgehaktballen (slowcooker)

6 personen
Kilo hoh gehakt
2 ei
2 el ketjap manis
4 tl gehaktkruiden
Knoflookpoeder
2 scheutjes melk
2 witte boterham
Peper en zou als dit niet in de
gehaktkruiden al zit
2 tl citroensap
1 blik gepelde tomaten
Braadboter
2 tl sambal als je van spicy houdt

Alles op kamertemperatuur laten komen.
1.
Gehaktkruiden ei citroensap ketjap knoflookkruiden (peper-zout-sambal) mengen tot egaal mengsel.

2. Boterham in kleine stukjes mengen met scheutjes melk.

3. Gehakt in grote kom. 1. en 2. erbij en heel goed kneden...
Laat het dan even half uurtje rusten.

Zet slowcooker op hoogste stand.

Kneed en draai van het gehakt 6 ballen (ongeveer 210 gr stuk worden ze dan)
Goed kneden tot mooie gladde bal zonder lucht.... anders vallen ze uit elkaar.
Verwarm braadboter in braadpan en bak de ballen rondom beetje bruin.
En leg ze daarna in slowcooker.

Verwarm de boter in de braadpan opnieuw met een kopje lauw water erbijin.  Voeg de inhoud van blikje tomaten stukjes toe en laat 1 minuut inkoken.
Verdeel het daarna over de ballen in de slowcooker.
Nu 2.5 uur wachten voordat je eten kunt.

Wij eten met geroosterd casinobrood besmeerd met beetje mayonaise.