vrijdag 30 december 2016

Bladerdeeg hapjes

Ook heel geschikt voor mensen die geen vlees willen eten... je laat het vlees dan gewoon weg!
Als vlees toevoeging kun je uitgebakken spekjes...chorizo...salami.. alle pittige en zoutige vleeswaren zijn prima! 
Maar ook kip is heerlijk.
Hier de "zonder vlees" variaties


Pizzacups
Snij 1 plakje bladerdeeg aan 9 stukjes
En druk ze in een minicupcake bakvorm.
Strooi ruim kaas erin en een plakje tomaat bovenop
Italiaanse kruiden en peterselie erover.
15 min in oven op 200°C.

Pizzaminirolls
1 plakje bladerdeeg
Leg van links naar rechts cheddarkaas ..niet overlappen.
Snij superkleine groene en rode paprika blokjes en strooi eroverheen.
Italiaanse kruiden erover.
Strak oprollen.
Snij dan plakjes van het rolletje..ongeveer 1 cm (?)
Leg ze plat op bakplaat.
Strooi peterselie erover
15 min. Op 200°C

Spinaziebites
Plakje bladerdeeg in 9 stukken.
Op bakplaat leggen insmeren met geklutst eitje.
Even 8 minuten voorbakken op 200°C
Diepvries bladspinazie ontdooien en kleine porties middenop leggen. Klein partje van een gekookt eitje er bovenop.
Strooi beetje zout en peper erover
Beetje peterselie.
En daarover beetje paprika poeder.
En paar snippertjes kaasrasp.
Zet opnieuw 10 minuten in de oven op 200°C.

Champignonbites
Zie Spinaziebites
9 stukjes ..insmeren..voorbakken..
Dan champignonsplakjes voorbakken in pan  en op een paar snippertjes geraspte kaas leggen.
Blokje groene of rode paprika erbij en weer een paar snippertjes geraspte kaas (om alles mooi bij elkaar te houden)
10 minuten op 200°C
*met vlees!! Ook als cups te maken!!

Witlof/briebites 
Zie spinazie en champignonbites
9 stukjes.. insmeren ..voorbakken
Witlof reepjes even aanbakken in pan met een paar spekreepjes.
Beetje in het midden van het plakje.
Een blokje brie bovenop
En daarboven op een reepje bacon (vleeswaren)
10 minuten 200°C

Brie met walnoot cups 
9 blokjes snijden van een plakje bladerdeeg
plaats de 'lapjes' in de cupjes van een mimicupcake siliconenvorm
leg een ruim stukje brie erin...met korstje en al.
strooi een beetje kruiden naar smaak erover  (tip... aromatkruiden met tuinkruiden)
bak ze in 10 minuten op 220 gradenC
haal ze eruit en duw gelijk een walnoot of een stuk walnoot in de nog hete brie.
plaats ze de volgende dag nog even opnieuw 10 minuten op 220 graden in de oven en laat ze afkoelen voordat je ze serveert

want  deze hapjes zijn zo handig om alvast te maken voor de volgende dag...
voorbereidingsdag...  10 minuten in de oven  ( dan heb je de vorm alvast klaar) ...  en serveerdag nog even 10 minuten opnieuw in de oven ( mag zonder de bakvorm gewoon los op een ovenplaat)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten