donderdag 6 juli 2023

Ei koken (in airfryer en water)

Maat M van ei gebruik ik en ik doe iedere x 8 tegelijk.


Airfryer zonder voorverwarmen op

120°C
10 minuut voor perfect zacht ei
14 minuut voor hard ei

160°C
7 minuut voor zacht ei
9 minuut...gele half hard half zacht

Werkt ook met mandje vol eieren?.JA!

Airfryer wel voorverwarmen

op 135 graden 9 minuut halfzacht eitje

120 graden 12 minuut soepel dooier

10- minuut zacht..

Wel altijd afkoelen direct!
10 tot 15 seconden in ijswater.

In water wat kookt (flink borrelen moet het) dan pas het ei erin.

Zachtgekookt
Klein 2.5 minuut
Middel 3 minuut
Groot 3.5 minuut

Eigeel zacht/eiwit hard
Klein 4 minuut
Middel 5 minuut
Groot 6 minuut

Eigeel smeuiig/eiwit hard
Klein 5 minuut
Middel 6 minuut
Groot 7 minuut

Hardgekookt
Klein 6 minuut
Middel 7 minuut
Groot 8 minuut

Gepocheerd ei

Ruim water aan de kook brengen.
Ei ondertussen in een kopje breken..dooier heel natuurlijk.
Vuur laag draaien.
Maak met een lepel een draaikolk in het water.
Laat het ei er langzaam inglijden.
Vouw de sliertjes eiwit telkens over het ei heen.
Pocheer 2-3 minuten voor zacht ei en 6 minuten voor hard ei.
Schep met schuimspaan ei uit water en laat uitlekken op keukenpapier.