woensdag 1 maart 2017

Maaltijdsoep met rundergehakt

500 gr. Rundergehakt bruin en rul braden.... (apart zetten)
2 uien snipperen en in een beetje olijfolie aanfruiten
100 gr. Wortels in kleine blokjes
100 gr. Bleekselderij in kleine reepjes
Erbij in.
Schil 2 middelgrote aardappels en maak ook kleine blokjes.
Deze ook erbijin...
Maak ondertussen met 600 ml kokend water en 1 blokje kippenbouillon en 1 blokje tuinkruidenbouillon het vocht dat je erbij giet.
Laat dit ongeveer 20 minuten koken.
Laat in een andere pan 60 gr. Boter smelten.
Voeg hier 50 gram bloem bij...
BLIJVEN ROEREN!
Als dit helemaal is opgenomen door de boter voeg je 400 ml. melk bij.
BLIJVEN ROEREN!
Als er geen klontjes meer zijn giet he dit bij de soep...ook weer ondertussen blijven roeren.
Als alles goed gemengd is voeg je de gehakt nog toe.
Eventueel nog een lepel zout en peper.
En zet de soep uit.

Ik vind het zo al heerlijk. Maar je kunt ook nog 300 gr. Geraspte kaas toevoegen.

Seveer met stokbroodje en kruidenboter