dinsdag 20 juni 2017

Fish and chips

Ik heb geen frituurpan meer sinds wij een airfryer hebben dus ik doe het in een gewoon pannetje met olie op het vuur ( inductie)

Ik gebruik kabeljauwfilet maar ook wel pangasius ( die is aanmerkelijk goedkoper). Snijd de vis in grove stukken en laat op kamertemperatuur komen.

Voor het beslag gebruik ik
250 gr. zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels maizena
zout en peper
en 1 flesje bier ( 33 cl)
een scheutje soja doe ik erdoor omdat het beslag dan een iets mooier bruin kleurtje heeft.
maar ook een handvol paneermeel erdoor kan prima.

klop het beslag totdat er geen klontjes meer inzitten.

breng de olie op temperatuur...bij mij duurt dat ongeveer 10 minuten dan is de olie ongeveer 180 graden celcius. ( ik meet altijd met een thermometer om te checken, zo'n thermometer is zooooo handig!)

ik maak dit per persoon klaar, omdat ik niet een pan heb waar alle vis tegelijk in kan en ik er ook nog baas over kan blijven. En daarbij komt het is zo klaar...

haal de stukken vis met een vork door het beslag en laat voorzichtig zakken in de olie, draai zo nu en dan even om. Na ongeveer3- 4 minuten ( afhankelijk hoe groot de stukken zijn) en ze een mooi bruin kleurtje hebben is de Fish klaar.

In de airfryer heb ik dan ondertussen al per persoon een  handje vol aardappelpartjes met schil gebakken. ( op 185 graden, 6 minuten per handje vol.)

als de fish klaar is zijn de aardappelpartjes ook klaar. Fish even uitlekken op keukenrolpapier.

op het bord en de aardappelpartjes eroverheen.

Aardappelpartjes mogen natuurlijk ook frietjes, smulfriet, krieltjes of wat dan ook maar zijn.

Van CalvĂ© is er een saus in een flesje met de naam "Fish and chips saus"  die echt een aanrader is, heerlijk lekker fris en romig!

Ijsbergsalade erbij eventueel en bij ons is het dan smullen

TIP:  Als ik iets ga halen bij onze visboer ANNE NAWIJN uit Hardenberg, dan kan ik daar ook losse bakjes met viskruiden kopen. Deze kruiden, of misschien is het wel zijn eigen kruidenmengsel, zijn heerlijk om na het bakken over de Fish te strooien.
Ik bewaar die kruiden uit het doosje door ze in een leeg kruidenpotje van andere kruiden te doen...met een etiketje ANNE KRUIDEN  ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten