maandag 18 juli 2016

Snelle 'wraptime"


Wraps voor "geentijdmomenten"

Iedereen heeft wel eens zo'n dag dat het hele gezin met "etenstijd" een andere agenda heeft. Deze wraps zijn daar ideaal voor. Je kunt ze van te voren klaar maken desnoods zelfs een dag van te voren en op het "stressmoment" per persoon opwarmen en toch een mooi en lekker bord eten op tafel zetten.


Benodigdheden:
500 gram half om half gehakt
handjevol klein gesneden broccoli
handjevol paprikablokjes (3 kleuren mix)
2 eetlepels tomatenpuree
paprikapoeder
peper en zout
zilvervliesrijst
geraspte kaas
en tortilla's (wraps) 8 stuks middengroot.

*Bak de gehakt rul

*Voeg de brocccoli en paprika toe
*Daarna de tomatenpuree en op smaak brengen met paprikapoeder, peper en zout. (als dit niet je "ding" is neem dan een zakje kant en klare wrapkruiden uit de supermarkt zoals bijvoormeeld van HONIG voor mexicaanse wraps)
*Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op het pak. Je bent van een vol pak maar 1/3 nodig hiervoor.

**** ik kook altijd het hele pak in 1 keer (400gr), wat ik over houd verdeel ik over kleine zakjes en doe ik in de diepvries. Dit doe ik ook met de broccoli en paprika trouwens. Ik koop een hele broccoli die ik in kleine roosjes snijd, en verdeel dit in handzame porties. De paprika evenzo, ik koop een 3 kleurenset en snijd deze helemaal aan blokjes en verdeel in kleine porties voor in de diepvries. er komt altijd een moment.... dan ben ik zo blij dat ik zo kan pakken wat ik nodig ben!!  :-)***

*Mix het gehaktmengsel met ongeveer 1/3 van de zilvervliesrijst.
*Verwarm de wraps even in de magnetron ( 1 minuut voor 8 wraps ongeveer) ze willen dan beter rollen.
*Verdeel de mix nu met ongeveer 3 eetlepels per wrap en rol ze strak op. (heb je teveel mix?... geen nood dit kun je ook invriezen of bewaren voor een makkelijke maaltijd later in de week)
*De opgerolde wraps op een bakplaat of in een overschaal leggen (naast elkaar) en bestrijk de bovenkant met een beetje loempiasaus of curry hierop de geraspte kaas strooien zodat het mooi blijft plakken.
*Oven voorverwarmen op 220 graden C. Bakplaat ongeveer 20 minuten in de oven plaatsen.
*Wraps eruit halen en af laten koelen.

**als iedereen thuis komt op verschillende tijden en snel even moet eten voordat ze met de rest van hun programma verder gaan, pak ik 2 afgekoelde wraps, warm deze even 1,5 minuten op in de magnetron. Ik leg eerst ruim ijsbergsla op het bord dan daarop de warme wraps en sier het op met komkommer en tomaatjes.   Ideaal!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten