zaterdag 2 juli 2016

Sloppy joe

5 italiaanse bollen (aldi afbak)
500gr. Rundergehakt
2 tomaat blokjes gesneden
2 eetl. Ketchup
2 theel. Mosterd (franse)
2 uien in reepjes gesneden
1 eetl. Peterselie
Scheut azijn
1 eetl. Bruine basterd suiker
1 eetl. Bloem
1 komkommer  in staafjes gesneden
5 kleine gebakken eieren

Bollen afbakken
Gehakt rul braden
Ui...tomaat..mosterd..Ketchup..peterselie. .azijn..br.basterd suiker. .... toevoegen.
Meebakken ondertussen  blijven roeren.
Bloem erbij (neemt overtollig vocht op)
30 minuten  laagste stand laten smoren.
Eieren bakken
Komkommer snijden.

Bollen (onderste helft) bleggen met 1/5 van het mengsel
Staafjes komkommer erop.
Gebakken eitje bovenop.
En "dekseltje" van de bol er bovenop.

Evt cheddarkaas onder het mengsel.
Met zout en peper je eigen bijsturing geven aan de smaak van het mengsel.

Sloppy Joe heeft geen vast recept.  In ieder huis is een eigen aangepast recept. Maar zo eten wij ze!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten