donderdag 7 juli 2016

Indische Risolles

Droge vulling.
1 gesnipperde ui
2 teen knoflook of knoflookpoeder
400 gr. RunderGehakt of kipfilet
Halve winterwortel geraspt
1 prei fijn gesneden
2 kipbouillonblokjes verkruimelen
1 theel. Nootmuskaat
1 eetl. Bloem mengen met half kopje
Melk (om vulling te laten binden)
Boter om in te bakken (2eetl)
Zout, peper 1 theel. Suiker.

Ui en knoflook fruiten.
Gehakt erbij rul braden
Zout, suiker, nootmuskaat en bouillontabletten  erbij.
Voeg wortel en prei toe.
Bijven omscheppen.
Voeg bloem/melk mengsel toe en laat binden.
Voeg nu nog evt extra zout en suiker toe naar smaak.
Laat hele vullingmengsel nu helemaal afkoelen.

Bak ondertussen de flensjes.

Maak van 350 gr. Bloem en ongeveer 500 ml melk en 2 eieren beslag.
Evt zout toevoegen.
Beslag moet  zo dun zijn dat bij het in de pan gieten om de flensjes te bakken het beslag mooi makkelijk  "rond wil lopen" .
Flensjes moeten zo dun mogelijk maar wel stevig zijn.

Vullen en afbakken van de Risolles

Flensjes vullen met 1 ruime eetlepel vulling.
Vouw eerst de onderrand over de vulling daarna de zijkanten en rol het flensje dan helemaal door.
Je kunt dichtplakken met iets geklutst ei.

Maak een bakje met 2 losgeklopte eieren. En een bakje met paneermeel.

Haal de Risolles eerst door het ei en daarna door het paneermeel.
Bak ze op niet al te hoog vuur rondom bruin en krokant.

Heerlijk met indische rijst. Of met gebakken aardappel kruim. En een gemengde frisse salade.

Deze vorm is super geschikt voor allerlei andere combinaties voor de vulling.

#restjesopmaken

En voordat je ze gaat bakken (wel tot en met de paneerlaag)...  invriezen!  Heel handig! Laten ontdooien in koelkast en dan pas bakken!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten